God jul. Eller?

Det finns så många bra grejer att lägga sina julklappspengar på. Musikhhjälpen i P3 samlar in pengar så att flickor i tredje världen ska få en utbildning. Genom att gå in och önska en låt skänker man samtidigt pengar dit.

@betalvaggen twittrar denna vecka en rad kända svenskar och det kostar 25 kronor att följa dem, pengarna går till Stockholms Stadmissions insamling för hemlösa.

Via Actionaid kan man ge bort en get, åsna, kycklingar eller andra djur till familjer i tredje världen. Eller varför inte ett myggnät som skyddar mot malaria (125 kronor) eller ett skolår för ett barn (endast 325 kronor). Ger bort detta ifaster Agdas namn och ge sedan gåvobeviset till henne istället för någon onödig pryl hon ändå inte behöver. Genialt!

Unicef har också en strålande kampanj på gång. Alla som bloggar om den bidrar till insamlingen. Så här skriver de; Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Blogga du med! Hämta materialet här och skriv ett innehåll som innehåller nötkräm.

 

Inlägg helt och håller kopierat från http://www.underbaraclaras.com/P.S En annan bra grej förutom ovanstående är också att vara Amnesty-smsare. Mann skänker typ 10 spänn i månaden genom sms (man kan säga nej när som helst). Det är en liten summa för det arbete som utförs. Under julen nyss hade de t.ex. en julkampan där genom att smsa sitt stöd skrivs man upp på protestlistor för viktiga händelser, människor som hamnat i fängelse pg.a. sina åsikter eller sexuella läggning eller dylikt uppmärksammas. Dessutom är det hela gratis, det kostar inte med än några krapptryckningar. Gör det, vettja!

Ett annat bra sätt att hjälpa till lite, lite, är att köpa Situation STHLM. Eftersom man får direkt kontakt med de personer som lägger sin själ i att stå i kylan och sälja, i stället för att göra annat. För att personerna blir så himla glada när man pratar med dem. Skippa latten på vägen hem och köp en Situation i stället. Lovar, det är värt det.


Kommentarer
Postat av: Anna

Det är jättebra att du bidrar :) Vill ändå klargöra för dig och alla andra tusen som läserd en här bloggen att det är viktigt att inte bara bidra i juletid, utan året om. Tydligen ger folk som mest vid jul för att de har dåligt samvete men sedan sinar pengarna till organisationerna igen :(. Inte bra med andra ord! Vår familj ger pengar varje månad till rädda barnen och det är ett bra tips tycker jag ^^

2011-12-20 @ 10:42:13
URL: http://savie.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0