Troy Davis

(Något som är mer än fult.)

Eftersom många inte känner till honom tycker jag att det är dags.
Klockan fyra på morgonen i torsdags mördades en man. Hans namn är Troy Anthony Davis och har blivit avrättad i USA. Han fick domen dödsstraff, han är anklagad av att ha skjutit en polismannen Mark McPhail 1989 i staten Georgia. Domen bygger endast på vittnen, både teknisk bevisning och mordvapen anknytet till Davis saknas. Sju av nio vittnen har tagit tillbaka sina vittnesmål och miljontals namnuderskrifter världen över har samlats, kända profiler såsom f.d. amerikanska presidenten Jimmy Carter och självaste påven har gett sina röster hörda, Amnesty Internationall har hållt protester osv. Men, denna kommite som bestämmer om detta, som håller Davis liv i sina händer, dessa FEM personer vkakar på huvudet och säger Nej. Tre bokstäver som förändrar allt.

Kära kommité, hur tänkte ni nu? Är det för att han är fattig och svart som han får sitt liv taget? Eller kände ni helt enkelt att "nej nu är det väl på tiden att nånting händer", eller HURHURHUR  tänkte ni? Jag förstår inte alls. Att dödsstraff finns är något avskyvärt och dessutom i en mordern "demokrati" (ja, jag cittattecknar för fullt!) som USA? Obama, vad händer? Jag vet inte hur jag ska avsluta det här. Jag blir upprörd för om det är något som jag är säker på så är det att dödstraff är fel.


Jag lyssnar på American Pie och det låter falskt.


20111023

Heheeeeeeeeee


Nu ska me & Anakin skapa ljuv musik och njuta av helgén! Yaayz.


Lol. Måste erkänna en sak. Gick in på 7-11 vid Gullmarsplan idag för att köpa mig en brownie. Har kommit in i en Brownieperiod nu (inte bra), tydligen har jag handlat lite mer där än vad jag trott. "En brownie tack" "Något mer till det?" "Nej, tack". Än så länge ett normalt samtal mellan säljare - köpare... Tills: " nej det behöver jag inte fråga ju hahaha," "haha, nej eller hur", svarar jag lite förvirrad/förvånad. "Brownie-stammis liksom!!" Utbrister sedan. Alltså......eh.....jag skrattar men om jag vore Ron Weasly skulle mina öron blivit väldigt röda. Kassörskan känner igen mig. Brownie-stammis. Lol.
p.s Titta ut! Solen skiner.

IT'S ON

Om bloggnärvaron skulle vara lika sträng som i skolan så skulle antagligen den här bloggen straffas hårt. Om jag missar en lektion, utan anmäld sjukfrånvaro (kan man säga så?) får mina föräldrar numera ett mejl från skolan om lektionerna jag missat. Visst, det är jobbigt. Trötta morgonar kan jag kärleksfullt titta tillbaka på  tiden då frånvaroansvaret låt helt på mig själv och jag ibland kunde unna mig några sovmorgonar (dålig karma på mig). Men, det var ju inte så bra egentligen. Numera anstränger jag mig liite till, kanske också för att det är sista året och jag faktiskt vill satsa, men kanske också för att systemet funkar, det funkar ganska bra till och med.
Anyways, den eh ganska långdragna parallellen jag tänkte på är att den här bloggen skulle nog behöva ett liknande system. Okej, kanske inte att det skickas påminnelse till föräldrarna men liksom någonting som keep this alive. Tills dess får väl den egna viljan och s.k. självdisiplinen duga....Från och med NU, ska jag uppdatera varannan dag! Weehoo

(p.s cred till dig som orkar läsa ovanstående. Texten är så tajt skriven men mina tekniska färdigheter är ju sådääär så det får väl vara så!)
obsobsobs! TIPS!!!!!! läs läs läs läs! (utropstecken OCH fettext, you can't miss this!!!!)


(<this could be you. Fast mysigare.)

Du ska gå och fika med en kompis. Ni vandrar omkring, tänker att "på Söder finns ju många fik", så ni åker dit. String. Tullys. Wayne's coffee. Been there, done that. Vill ni prova nått nytt????
Vid Hornspucken på en gata upp, Blecktornsgatan, ligger ett förträffligt café. Det är en blandning mellan ett café och en slags utställningslokal, med jämna mellanrum byts där tavlor från olika konstnärer och artister uppträder (Galsvegas har t.ex. varit där!). Det är MYSIGT och personalen är underbar (jag är barnvakt till paret som äger stället), men tyvärr har det fått alldeless för lite publicitet. Så nästa gång du är tésugen eller spelsugen (de har fina bordsspel att låna), eller bara har lust att hänga någonstans: Augeli, Blecktornsgatan. Because you're worth it.


tack och hej.RSS 2.0