Julklapp

Grym video och dessutom beroendeframkallande låt. For you from me.

ever heard about somethin called christmas?Mariah Carey's "All I want for Christmas is you" cira 14 ggr/dag [check]
(alternativt Last Christmas I gave you my heart/special för 2011: Manges jul/Mange bjuder)


Obscena mängder pepparkakor (både till frukost, lunch och övriga måltider/snaskstunder) [check]


Endast romantiska komedier i tevetablån [check]


Människor överallt på stan som ser fullkomligt normala ut bortsett från de STORA RÖDA LUVORNA [check]
Ja, det är jul.

Dagen före dopparedagen
Genom http://sabino.tumblr.com/ och
http://supaknarkaslass.tumblr.com/


Önskelista.

Min önskelista! (Kanske tomten läser vår blogg??)


Skivor med Pixies och Säkert!

Topshop-sturmpor

En bra bok, typ Frankenstein:
Patti Smith-affish
Snygga hörlurar
Skor
Biljett till Jesus Christ Superstar med OLA SALO :DBuffy säsong 6Harry-boxen!
Weekend i ParisEn katt
James McAvoy & Ryan Gosling


Tavla från "Trixies" på DeviantartVärldsfred & jämlikhet.
Typ det!

:)

God jul. Eller?

Det finns så många bra grejer att lägga sina julklappspengar på. Musikhhjälpen i P3 samlar in pengar så att flickor i tredje världen ska få en utbildning. Genom att gå in och önska en låt skänker man samtidigt pengar dit.

@betalvaggen twittrar denna vecka en rad kända svenskar och det kostar 25 kronor att följa dem, pengarna går till Stockholms Stadmissions insamling för hemlösa.

Via Actionaid kan man ge bort en get, åsna, kycklingar eller andra djur till familjer i tredje världen. Eller varför inte ett myggnät som skyddar mot malaria (125 kronor) eller ett skolår för ett barn (endast 325 kronor). Ger bort detta ifaster Agdas namn och ge sedan gåvobeviset till henne istället för någon onödig pryl hon ändå inte behöver. Genialt!

Unicef har också en strålande kampanj på gång. Alla som bloggar om den bidrar till insamlingen. Så här skriver de; Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Blogga du med! Hämta materialet här och skriv ett innehåll som innehåller nötkräm.

 

Inlägg helt och håller kopierat från http://www.underbaraclaras.com/P.S En annan bra grej förutom ovanstående är också att vara Amnesty-smsare. Mann skänker typ 10 spänn i månaden genom sms (man kan säga nej när som helst). Det är en liten summa för det arbete som utförs. Under julen nyss hade de t.ex. en julkampan där genom att smsa sitt stöd skrivs man upp på protestlistor för viktiga händelser, människor som hamnat i fängelse pg.a. sina åsikter eller sexuella läggning eller dylikt uppmärksammas. Dessutom är det hela gratis, det kostar inte med än några krapptryckningar. Gör det, vettja!

Ett annat bra sätt att hjälpa till lite, lite, är att köpa Situation STHLM. Eftersom man får direkt kontakt med de personer som lägger sin själ i att stå i kylan och sälja, i stället för att göra annat. För att personerna blir så himla glada när man pratar med dem. Skippa latten på vägen hem och köp en Situation i stället. Lovar, det är värt det.


Så lämnar vi 2011 mot apocalypsen

Årsenkät

Fem händelser som varit bra det här året?


1. Börjat 3:an på gymnasiet! (Halvår till studenten!)


2. Fått jobb och det känns så himlahimla bra (pengar & fina människor liksom)

3. Åkte på festival för första gången, Emmaboda.

4. Patti Smith kom till stan. Jag kom, jag såg, jag dog (av awesomness, såklart).

5. Sherlock & Buffy. Beroende? Ja.

Fem händelser som varit sämst det här året?


1. Mamma har fick cancer.

2. Bror som är arbetslös och som har gjort ingenting annat än att säga till andra om hur dåliga de är, och spela Battledield...

3. Missade Way Out West medanki och alla bra band :c

4. Gav upp ambitionerna på handbollen

5. The Hobbit hade inte premiär.

Vad har du lärt dig i år?

Lite mer om världen. Läst fler böcker, varit i skolan och lärt mig av de visa, sett fler filmer och youtubeklipp, lärt mig mer om mig själv, om människor omkring mig och om vikten av att vara ärlig och att våga.

Blev året som du har tänkt dig?
Öh. Vet inte riktigt vad jag tänkt mig. Ja och nej.

Vilka kläder har du använt mest?
Känns som att jag slängt högar med kläder under året och inte haft ett riktigt jag-plagg. Men för hösten: grå converse och manchesterbyxor. Oh yes. Bra grejor det.

Ångrar du något?

Massor. Saker jag inte gjort, saker jag gjort, saker jag sagt och tänkt, och inte sagt och tänkt. Men så är det ju alltid.

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)

och och alldeles för mycket mer. Glee, Mad Men, New Girl, en massa filmer, youtubes och och och....Gahh Internet.

 

Vilka människor har du hängt mest med år?
Dom bästa som finns.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Jobbfolk fårn Amsterdam, handbollstjejer fårn Kiruna och avlägsna städer, klasskompisar som jag aldrig riktigt pratat med som man numera faktiskt lunchar med ibland då och då.

Vad är det vackraste du fått i år?
Kärlek i olika former. (Smörgås, men jah)

Årets bästa sms?

Haha... finns för många att välja mellan.

Hur många har du varit kär i?
0.0. Haft förälskelser men kär? nope.

Vad är det bästa du har läst?
Pepp-lapp på skåpet från Annika. Och Wuthering Heights, vad jag minns. Har säkert läst mängder av fantastiska ord, artiklar, böcker, krönikor och sånt men är inte så bra på att minnas det i efterhand.

 

Hejhopp.


Juletid

Hej hej hörni. Det är jul snart och det är ju bra eftersom julen är inte så dålig har jag insett. Eller, jag har alltid älskat julen och allt vad det innebär; traditionerna, att man äter samma mat även om den inte är jättejättegod och även om man tillslut mår illa av åsynen av julskinka, att man lyssnar på samma sånger omochomigen, julbaket, paketköpet, årskrönikorna, stämningen, allt. Kan någon förklara för mig varför vissa människor inte gillar julen? Jag förstår inte. Visst är julklappshetsten dum och stressig men förrutom det så är det ju mest pepparkakor, familjemiddagar och en kärleksfull stämning och jag tycker att det helt klart komensrear för det jobbiga med julen.

Mina jultraditioner består främst av att lyssna på julmusik, i år i form av hipster-julduon She & Him, annars mest AF-julskivor. Jag bakar ingenting förutom pepparkakor i mängder av färdiköpt pepparkaksdeg och se på ohälsosamt mycket film i alla former. Men framför allt är jag hemma med familjen och gör ingenting annat än att sitta i soffan, äta mandariner och pepparkakor och prata igenom senaste avsnittet av julkalendern (Tjyvarnas jul som för övrigt är grym i år!).

Det enda som saknas nu är snön, sen jäklar, är det jul på riktigt. (Ok måste skriva uppsatts också, men a,ja...det är roligare att blogga.)

Googlade på tomten, hittade det här:
RSS 2.0