Tisdag 2 mars

Det är inte långt kvar... SEMMELDAGEN (http://sv.wikipedia.org/wiki/Semla)


Klassiska semlor

För den som gillar riktigt stora semlor! Detta receptet ger bra, mjuka bullar - perfekta för en klassisk, rejäl semla.

Du behöver

Bullar

  • 50 gram jäst (för söta degar)
  • 175 gram smör
  • 5dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • ca 1,5 l vetemjöl special

Fyllning

  • 200 gram mandelmassa
  • 8-9 dl vispgrädde
  • (3 msk socker)


http://www.semlor.nu/klassiska-semlor

20100119

Saknar sommaren. Tanken på sommarplaner; Danmarkresa, fesrival, häng i parker, bad, sol, promenader, läger, bokläsning, isglass och allt annat som hör till, håller mig levande. Allt känns annars rätt häktiskt nu med inlämningar (vad är grejen med idrotts-uppsattser?! Jag vill ju bara spela boll!!! :c), föreläsningar och annat skit(...). Men nu för stunden känns det bra; jag sitter och lyssnar på lite härliga kvinnor (Jenny Wilson, Tori Amos och Robyn)  äter Ben&Jerry's Cookie Dough. Och gissa vad? det är sjuukt GOTT!!! Har alltid varit lite misstänksam mot B&J faktiskt, varit lite av en puritist (ärdetettord?) när det gäller glass, och dessutom har min plånbok alltid sagt "Nej men vad gör du?!" när jag tänkt köpa denna glass. Men, nu är det konstaterat. Det är HELT KLART värt pengarna. Jag befinner mig i himmelriket för en stund! :)  
Btw, ni undrar säkert var jag får mina mästerliga bilder ifrån!! Eftersom jag är så givmild så jag tänkte ge lite kuliga blogg-tips också!!!

Martin&Jenny: olfa.blogg.se

Har ofta grymma bilder, framför allt från Indien-resan. Två syskon som bloggar helt enkelt.musiktips! PSL har alltid en massa, oftast lite ounderground, artister som spelar och berättar:
psl.svt.se/psl


Kristatomic: http://blog.krisatomic.com/

Älskar henns bilder, framför allt när hon reser till häftiga platser som Moskva och Shanghai. Mmm.

(här är hennes illustration)


Jannike Viveka: http://jannikeviveka.wordpress.com/

Helt enkelt en blogg som samlar olika fotografer. Stundtals otroligt inspirerande.
Elinkan
: http://www.radarzine.com/blogg/elinkan/

Ibland jag sitter här med tefats ögon och önskar att jag också såg ut så. Sextiotal är helt klart grejen. (Och tjugotal förresten... och 70-tal....:P)James Blund : http://dreamfactorysuperman.blogg.se/

Beskriver sina drömmar. Fint, helt enkelt.


Sabino: http://sabino.tumblr.com/ Fotograf som visar sina favoritbilder.Miss Moss: http://www.missmoss.co.za/

Hittade den idag, wohoo. Blandade bilder. Nice (för att variera fint...).Vilket mega-långt inlägg det blev nu, men äsch. Vad gör man inte för sina kära läsare! (nejjaggördetinteallsförattjaginteorkarplugga...) ;)


Hejhej.

Konsumera mera.

Såg att Cdon.com säljer säsong 1 av Buffy the vampire slayer för 99 kr.

Försöker motstå...Misslyckas.


You're saying it wrong. It's Wing-gar-dium Levi-o-sa, and make the 'gar' nice and long

Lol vilka underbara tumblr:s jag hittat!
fuckyeahharrypotter.tublr.com
omgharrypotter.tumblr.com
Everythingharrypotter.tumblr.com
<3
Fin bild helt enkelt.


01012011

NYTT ÅR.

Så, hur har 2010 varit? Borde väl komma med en sammanfattning. Jag har träffat x antal människor. Jag har förlorat x antal människor. Jag har gått hit. Jag har gått dit. Jag har kännt såhär.

Nee. Det har varit ett helt OK år. Gått upp och ner som det brukar göra. Det viktiga är att det finns hopp inför framtiden och ja, det finns det.

Kom hem för 60 minuter sedan från Polen. Är glad för att ha tillbringat julen med familjen och släkten och glad för att det ändå finns tid för att träffa kompisar hemma i Stockholm. Det är ju trots allt en vecka kvar till skolstarten. Och det känns lungt också. Jag tror det har att göra med att nånstans i bakhuvudet finns tanken på vår och sommar och glada minnen kommer fram. Bara tanken på blå himmel och tygskor och inte-så-varm jacka och jag minns hur vi var några som satt i Kungstädgården just när körsbärsträden blommade och vi åt glass och solen sken och det var ganska kallt men vad gör det? Och sen var man glad. Och jag minns en annan vår när jag var kär. Och en annan när en kör från Canada hälsade på och vi skulle visa dem Stockholm och vi strövade omkring i gamla stan.

Så här blir det. Mitt huvud sprängs av minnen som har med våren att göra och av någon anledning är de alla ljusa och glada. Inser nu att det här blev ett ganska konstigt inlägg. Men det kanske inte gör så mycket.
God fortsättning.
RSS 2.0