20101024Mumsigt.

Latjo.


Känn på orden. Visst är de äckliga? Liksom sådär riktigt irriterande och obehagliga. "Åh vad mumsigt med geléhallon!" eller "Åh vad mumsigt det skulle vara med lite chokladtårta. Mumms!" GAH!!!!! Det finns så otroligt många adjektiv och synonymer och då väljer man mumsigt? Bara känn på ordet "muuuuuums", liksom vartifrån kommer det? Vem uppfann det? Om DU vet vem som är grundaren till detta extremt irriterande ord så vill jag gärna ha ett ord med denna person, som jag förmodar är en jobbig typ.

Ord nummer två: Lattjo. Jag slog upp synonymer (på synonymer.se Obs! en mycket användbar sida!) och fick fram inte mer än åtta synonymer ; rolig, kul, trevlig, lustig, ball, festlig, roande, underhållande. Nej jag mår bara illa av tanken på lattjo och hur det har lyckats sprida sig till hela Sverige och hur det har blivit ett Heeelt vanligt ord. Tänk bara på det populära barnprogrammet i Tv4, dess titel : "Lattjo Lajban". Herregud vilken titel.

Dom är på min lista med jobbiga ord! (ja, jag har en sån lista. Såklart.) Kände bara att jag bar tvungen att lätta mitt hjärta och skriva av mig lite........................Godnatt! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0